BOSWELLIA SERRATA - OLIBANUM

Neohodnoceno Podrobnosti hodnocení
195 Kč 490 Kč od 195 Kč Měrná cena:
Skladem (>5 ks) Skladem (4 ks) Zvolte variantu
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
4.11.2026 4.11.2026 Zvolte variantu
KLÍČOVÉ BENEFITY
✓ Tlumí drobné bolesti a záněty spojené s bolestmi hlavy
✓ Podporuje dýchací cesty
✓ Má antimikrobiální účinky
✓ Ničí škodlivé zárodky a bakterie
✓ Pomáhá proti vráskám
✓ Snižuje jizvy a strie
✓ Odstraňuje akné a jiné skvrny
O OLEJI
Předpokládá se, že jako nejstarší doložené kadidlo může být kadidlo serrata tím kadidlem, o němž se zmiňuje Bible a ájurvédská medicína. Kadidlo serrata má vysoký obsah přírodních složek patřících do chemické skupiny monoterpenů, jako je alfa thujen, alfa-pinen a limonen, díky čemuž je silným antiseptikem, dekongestivem a protizánětlivým prostředkem. Kadidlo je legendární svým tradičním a posvátným využitím a schopností navodit hluboký klid mysli, takže je ideální pro meditační účely. Čistá, citrusově-terpenická vůně esenciálního oleje Frankincense Serrata je spjata se starověkými mýty a posvátnými rituály; díky svým hlubokým léčivým vlastnostem je důležitou součástí ájurvédské medicíny.
PŘIROZENĚ OBSAHUJE
✤ Alfa-thujen (α-thujene) (monoterpen, který je v druhu Serrata zastoupen ve výrazně vyšším množství než u jiných druhů kadidla; vykazuje silné protizánětlivé a antibakteriální vlastnosti)
✤ Alfa-pinen (α-pinene) (klíčový terpen se stahujícími, čisticími a antiseptickými účinky, který pomáhá tonizovat pleť a stahovat rozšířené póry)
✤ Sabinene (monoterpen s prokazatelnými antioxidačními vlastnostmi, který pomáhá zklidňovat podráždění a mírnit projevy problematické pleti)
✤ Serratol (specifický diterpenový alkohol charakteristický pro tento druh, který hloubkově podporuje regeneraci tkání a vyhlazení drobných jizev či vrásek)
✤ Kyselina boswellová (v samotném esenciálním oleji se nachází pouze ve stopovém množství z důvodu vysoké molekulové hmotnosti, přesto i tyto stopy přispívají k mimořádným zklidňujícím účinkům na pokožku)
✤ Limonen (přírodní složka, která osvěžuje, pomáhá sjednocovat nejednotný tón pleti a jemně reguluje tvorbu mazu)
⚠️ Dle 7 dodatku ke Kosmetické směrnici (Cosmetic Directive) 76/768/EEC Evropské Unie (EU) – Annex III. jsou toto přirozeně se vyskytující složky v éterickém oleji: Limonene,
Linalool
JAK POUŽÍVAT
▸ Difuzér / aromalampa: 2–4 kapky
▸ Kosmetické směsi: vždy důkladně naředit v rostlinném oleji
▸ Masáž: používat pouze ve velmi nízké koncentraci
⚠️ Neaplikovat neředěný přímo na pokožku
Vyhnout se kontaktu s očima a sliznicemi
ÚPLNÉ SLOŽENÍ (INCI)
Boswellia Serrata Oil

SÍLA ROSTLIN V JEDINÉ KAPCE

100% ESENCIÁLNÍ OLEJ
JEDINÁ INGREDIENCE
KONCENTROVANÁ SÍLA ROSTLIN
VŠESTRANNÉ POUŽITÍ

IDEÁLNÍ PRO

zklidnění pleti
pocit klidu a uvolnění
jizvy, skvrny, strie

Detailní informace

Detailní popis produktu

Makro fotografie rostlinného oleje

KONCENTROVANÁ SÍLA PŘÍRODY

Vysoce koncentrovaný esenciální olej získaný z aromatických částí rostlin. Každá kapka v sobě ukrývá charakteristickou vůni a přirozené aromatické látky dané rostliny.

O OLEJI

Předpokládá se, že jako nejstarší doložené kadidlo může být kadidlo serrata tím kadidlem, o němž se zmiňuje Bible a ájurvédská medicína. Kadidlo serrata má vysoký obsah přírodních složek patřících do chemické skupiny monoterpenů, jako je alfa thujen, alfa-pinen a limonen, díky čemuž je silným antiseptikem, dekongestivem a protizánětlivým prostředkem. Kadidlo je legendární svým tradičním a posvátným využitím a schopností navodit hluboký klid mysli, takže je ideální pro meditační účely. Čistá, citrusově-terpenická vůně esenciálního oleje Frankincense Serrata je spjata se starověkými mýty a posvátnými rituály; díky svým hlubokým léčivým vlastnostem je důležitou součástí ájurvédské medicíny.

POUŽITÍ

  • Do difuzéru nebo aromalampy podle doporučeného dávkování.
  • Pro kosmetické použití vždy dodržujte doporučené ředění.
  • Použití upravte podle konkrétního esenciálního oleje.

FAQ

K ČEMU SE ESENCIÁLNÍ OLEJ POUŽÍVÁ?
Používá se především v aromaterapii, k provonění prostoru a po naředění také v kosmetických a masážních směsích.
JAK ESENCIÁLNÍ OLEJ SPRÁVNĚ POUŽÍVAT?
Několik kapek lze použít do difuzéru či aromalampy. Pro kosmetické použití jej vždy přidejte v malém množství do vhodného rostlinného oleje nebo kosmetického základu.
LZE ESENCIÁLNÍ OLEJ APLIKOVAT NA POKOŽKU?
Ano, ale pouze !!! dostatečně naředěný v nosném oleji !!!
MUSÍ SE ESENCIÁLNÍ OLEJ ŘEDIT?
Ano, při použití na pokožku vždy. Jde o velmi koncentrovaný esenciální olej, proto používejte pouze malé množství ve vhodném nosném oleji nebo kosmetickém základu !!!
LZE ESENCIÁLNÍ OLEJ POUŽÍT V DIFUZÉRU?
Ano. Vzhledem k jeho intenzivní vůni doporučujeme začít pouze s několika kapkami a množství upravit podle velikosti prostoru.
LZE KOMBINOVAT VÍCE ESENCIÁLNÍCH OLEJŮ?
Ano, lze kombinovat s dalšími esenciálními oleji. Díky výraznému aroma je vhodné jej ve směsích používat spíše v menším množství.
JAK ESENCIÁLNÍ OLEJ SKLADOVAT A JAKÁ JE JEHO TRVANLIVOST?
Uchovávejte dobře uzavřený, v chladu, suchu a mimo přímé sluneční světlo. Trvanlivost se řídí údajem uvedeným na obalu. Upozornění: Uchovávejte mimo dosah dětí !!!

Doplňkové parametry

Kategorie: PRODUKTY
EAN: Zvolte variantu
Věk: 20+
Vlastnosti: Antiseptický
Typ určení: Pleť, Tělo
Vhodné pro: Muže, Ženy
Na co je: Vrásky, Akné, Záněty, Dýchací potíže, Bolesti svalů, Na strie, Na jizvy, Bolesti hlavy
Země původu: Indie

Hodnocení produktu

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole

Jak byste ohodnotili tento produkt? Vyberte od 1 do 5 hvězdiček, kde 1 je nejhorší a 5 nejlepší hodnocení.

Bezpečnostní kontrola

Vložením hodnocení souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

Diskuze

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole

Bezpečnostní kontrola

Vložením komentáře souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz