HEŘMÁNEK MODRÝ

Neohodnoceno Podrobnosti hodnocení
595 Kč 895 Kč 1 655 Kč od 595 Kč Měrná cena:
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
10.11.2026 10.11.2026 10.11.2026 Zvolte variantu
KLÍČOVÉ BENEFITY
✓ Snižuje přítomnost bakterií, plísní a virů
✓ Je protizánětlivý a protikřečový
✓ Má vysoký chladivý účinek při popáleninách
✓ Podporuje hojení ran
✓ Vhodný na vyrážky a při bodnutí hmyzem
✓ Vyživuje a obnovuje zdravý přirozený olejový film v pokožce
✓ Je velmi uklidňující, zmírňuje stres a deprese a bolest hlavy
O OLEJI
Esenciální olej z modrého heřmánku je známý pro své protizánětlivé a chladivé účinky, které pomáhají a jsou také velmi účinné při zmírňování bolesti a horka, například při popáleninách, vyrážkách a bodnutí hmyzem. Jeho schopnost vyživovat a obnovovat zdravou rovnováhu kožních olejů z něj činí vynikající přírodní podporu zdraví a krásy pokožky. Olej je rovněž velmi účinný v aromaterapii a při použití ve stopovém množství dodává zajímavý nádech v přírodní parfumerii, kdy je emocionálně a energeticky mimořádně uklidňující a je ideální pro zmírnění stresu. Může být skvělým olejem pro použití v těžkých chvílích, protože často pomáhá rozptýlit pocity hněvu a frustrace. Modrý heřmánkový olej je také vítanou podporou v obdobích situační úzkosti a/nebo deprese. Tento esenciální olej se hojně používá v kosmetice, mýdlech, pracích prostředcích, prvotřídních parfémech a vlasových a koupelových přípravcích. Tento esenciální olej je užitečný při snižování nežádoucích svalových křečí a také při minimalizaci přítomnosti nežádoucích bakterií, plísní a virů rovněž působí aromaterapeuticky pro celkové uklidnění a zmírnění stresu. Je správnou volbou, pokud chcete podpořit celkové zdraví pokožky a pomoci při léčbě ran a podpoře hojení jizev. 
PŘIROZENĚ OBSAHUJE
✤ Chamazulen: Vzácný seskviterpen, který vzniká až během parní destilace ze své mateřské látky (matricinu); dodává oleji jeho typickou, sytě inkoustově modrou barvu a vykazuje mimořádně silné protizánětlivé, antialergické a hojivé účinky.
✤ Alfa-bisabolol (α-bisabolol): Dominantní monocyklický seskviterpenový alkohol se silným zklidňujícím efektem, který okamžitě tlumí podráždění, mírní zarudnutí a urychluje regeneraci poškozené tkáně.
✤ Bisabololoxidy (A, B a C): Specifické sloučeniny, které pracují v synergii s chamazulenem a bisabololem, zvyšují odolnost citlivé pokožky a ulevují při projevech ekzémů či dermatitid.
✤ Beta-farnesen (β-farnesene): Seskviterpen s výraznými protizánětlivými a antibakteriálními vlastnostmi, který napomáhá zklidnění akutních projevů akné a čištění pleti.
✤ Polyiny (zejména en-dyn-dicykloether): Unikátní biologicky aktivní látky se silným antispasmodickým a protizánětlivým účinkem, které přispívají k celkovému uvolnění a regeneraci stresované kožní bariéry.
⚠️ Dle 7 dodatku ke Kosmetické směrnici (Cosmetic Directive) 76/768/EEC Evropské Unie (EU) – Annex III. jsou toto přirozeně se vyskytující složky v éterickém oleji: Limonene, Linalool
JAK POUŽÍVAT
▸ Difuzér / aromalampa: 2–4 kapky
▸ Kosmetické směsi: vždy důkladně naředit v rostlinném oleji
▸ Masáž: používat pouze ve velmi nízké koncentraci
⚠️ Neaplikovat neředěný přímo na pokožku
Vyhnout se kontaktu s očima a sliznicemi
ÚPLNÉ SLOŽENÍ (INCI)
Chamomilla Recutita Flower Oil

SÍLA ROSTLIN V JEDINÉ KAPCE

100% ESENCIÁLNÍ OLEJ
JEDINÁ INGREDIENCE
KONCENTROVANÁ SÍLA ROSTLIN
VŠESTRANNÉ POUŽITÍ

IDEÁLNÍ PRO

pocit uvolnění
a psychické pohody
zrychlení regenerace a hojení
štípnutí, popáleniny
a vyrážky

Detailní informace

Detailní popis produktu

Makro fotografie rostlinného oleje

KONCENTROVANÁ SÍLA PŘÍRODY

Vysoce koncentrovaný esenciální olej získaný z aromatických částí rostlin. Každá kapka v sobě ukrývá charakteristickou vůni a přirozené aromatické látky dané rostliny.

O OLEJI

Esenciální olej z modrého heřmánku je známý pro své protizánětlivé a chladivé účinky, které pomáhají a jsou také velmi účinné při zmírňování bolesti a horka, například při popáleninách, vyrážkách a bodnutí hmyzem. Jeho schopnost vyživovat a obnovovat zdravou rovnováhu kožních olejů z něj činí vynikající přírodní podporu zdraví a krásy pokožky. Olej je rovněž velmi účinný v aromaterapii a při použití ve stopovém množství dodává zajímavý nádech v přírodní parfumerii, kdy je emocionálně a energeticky mimořádně uklidňující a je ideální pro zmírnění stresu. Může být skvělým olejem pro použití v těžkých chvílích, protože často pomáhá rozptýlit pocity hněvu a frustrace. Modrý heřmánkový olej je také vítanou podporou v obdobích situační úzkosti a/nebo deprese. Tento esenciální olej se hojně používá v kosmetice, mýdlech, pracích prostředcích, prvotřídních parfémech a vlasových a koupelových přípravcích. Tento esenciální olej je užitečný při snižování nežádoucích svalových křečí a také při minimalizaci přítomnosti nežádoucích bakterií, plísní a virů rovněž působí aromaterapeuticky pro celkové uklidnění a zmírnění stresu. Je správnou volbou, pokud chcete podpořit celkové zdraví pokožky a pomoci při léčbě ran a podpoře hojení jizev. 

POUŽITÍ

  • Do difuzéru nebo aromalampy podle doporučeného dávkování.
  • Pro kosmetické použití vždy dodržujte doporučené ředění.
  • Použití upravte podle konkrétního esenciálního oleje.

FAQ

K ČEMU SE ESENCIÁLNÍ OLEJ POUŽÍVÁ?
Používá se především v aromaterapii, k provonění prostoru a po naředění také v kosmetických a masážních směsích.
JAK ESENCIÁLNÍ OLEJ SPRÁVNĚ POUŽÍVAT?
Několik kapek lze použít do difuzéru či aromalampy. Pro kosmetické použití jej vždy přidejte v malém množství do vhodného rostlinného oleje nebo kosmetického základu.
LZE ESENCIÁLNÍ OLEJ APLIKOVAT NA POKOŽKU?
Ano, ale pouze !!! dostatečně naředěný v nosném oleji !!!
MUSÍ SE ESENCIÁLNÍ OLEJ ŘEDIT?
Ano, při použití na pokožku vždy. Jde o velmi koncentrovaný esenciální olej, proto používejte pouze malé množství ve vhodném nosném oleji nebo kosmetickém základu !!!
LZE ESENCIÁLNÍ OLEJ POUŽÍT V DIFUZÉRU?
Ano. Vzhledem k jeho intenzivní vůni doporučujeme začít pouze s několika kapkami a množství upravit podle velikosti prostoru.
LZE KOMBINOVAT VÍCE ESENCIÁLNÍCH OLEJŮ?
Ano, lze kombinovat s dalšími esenciálními oleji. Díky výraznému aroma je vhodné jej ve směsích používat spíše v menším množství.
JAK ESENCIÁLNÍ OLEJ SKLADOVAT A JAKÁ JE JEHO TRVANLIVOST?
Uchovávejte dobře uzavřený, v chladu, suchu a mimo přímé sluneční světlo. Trvanlivost se řídí údajem uvedeným na obalu. Upozornění: Uchovávejte mimo dosah dětí !!!

Doplňkové parametry

Kategorie: PRODUKTY
EAN: Zvolte variantu
Botanický název: MATRICARIA CHAMOMILLA
CAS No.: 8002-66-2; 84082-60-0
Druh oleje: 100% Esenciální olej
Extrakční proces: Parní destilace
ORGANIC: ONE CERT, USDA ORGANIC (OCI-5560-220708-H-NOP),SGS ORGANIC (ORG /SC/2202/001041)
POUŽITÁ ČÁST ROSTLINY: květy
SKLADOVÁNÍ: NA SUCHÉM, CHLADNÉM A TEMNÉM MÍSTĚ
TÓN: STŘEDNÍ
VÝROBCE: TERRA99 EUROPE S.R.O., Královická 544/8, Brandýs nad Labem / Stará Boleslav
Věk: 20+
Vlastnosti: Antibakteriální
Vhodné pro: Muže, Ženy
Na co je: Záněty, Na masáž těla
Země původu: NEPÁL

Hodnocení produktu

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole

Jak byste ohodnotili tento produkt? Vyberte od 1 do 5 hvězdiček, kde 1 je nejhorší a 5 nejlepší hodnocení.

Bezpečnostní kontrola

Vložením hodnocení souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

Diskuze

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole

Bezpečnostní kontrola

Vložením komentáře souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz