HINOKI

Průměrné hodnocení produktu je 5,0 z 5 hvězdiček. 1 hodnocení Podrobnosti hodnocení
275 Kč Měrná cena:
Momentálně nedostupné
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
5.11.2026
KLÍČOVÉ BENEFITY
✓ Intenzivní zklidnění a úleva od stresu
✓ Boj proti akné a problematické pleti
✓ Péče o pokožku hlavy a podpora růstu vlasů
✓ Přirozený repelent a čištění vzduchu
✓ Antiastmatické a antibiotické vlastnosti
✓ Je protizánětlivý a insekticidní
✓ Účinný na vyrážky a ekzémy
✓ Snižuje záněty a bolesti
✓ Podporuje růst vlasů
✓ Vynikající v produktech péče o pleť
O OLEJI
Olej Hinoki je čistý přírodní esenciální olej, destilovaný párou, ze dřeva posvátných japonských cypřišů Hinoki, který je jedním z pěti posvátných stromů Kiso. Má dřevitou parfémovou vůni s citrusově kořeněnými tóny. Nejenže svěže voní, ale jeho antibakteriální vlastnosti zabraňují hromadění tělesného zápachu a bakterií na pokožce, což z něj činí skvělý přírodní deodorant. Hinoki má schopnost zlepšovat zdraví vlasové pokožky, podporovat růst vlasů a hojit poškozené buňky ve vlasových folikulech, a proto se s olejem hinoki můžeme setkat jako s hlavní složkou japonských šamponů, kondicionérů a vlasových přípravků. Pokud máte řídnoucí nebo suché vlasy, můžete zkusit vmasírovat několik kapek oleje hinoki do pokožky hlavy jako DIY prostředek pro růst vlasů. Olej hinoki je silný, proto ho před použitím nezapomeňte zředit v oleji vhodném pro vlasy, jako je např. arganový olej. Navozuje stav harmonie a zklidnění. Hinoki má také účinek na zmírnění zánětů kůže a dokonce i na zklidnění lézí typu atopické dermatitidy. Kromě toho jsou jeho antiseptické vlastnosti užitečné při hojení drobných řezných ran, poranění, vředů a dokonce i akné.
PŘIROZENĚ OBSAHUJE
✤ Alfa-pinen (α-pinene): Dominantní monoterpen, který oleji dodává jeho typickou, čistou lesní vůni a vykazuje silné antiseptické a tonizační účinky.
✤ Alfa-cadinol a t-muurolol: Vzácné seskviterpenové alkoholy se silným antibakteriálním, protiplísňovým a protizánětlivým působením.
✤ Hinokitiol: Unikátní přírodní monoterpenoid se silným širokospektrálním antimikrobiálním účinkem, který chrání pokožku před patogeny a patřičně zklidňuje podráždění.
✤ Limonen: Monoterpen, který projasňuje unavený tón pleti, čistí ucpané póry a pomáhá regulovat nadměrnou tvorbu mazu.
✤ Beta-caryophyllene: Seskviterpen, který účinně tlumí zarudnutí a podporuje přirozenou regeneraci kožních buněk.
⚠️ Dle 7 dodatku ke Kosmetické směrnici (Cosmetic Directive) 76/768/EEC Evropské Unie (EU) – Annex III. jsou toto přirozeně se vyskytující složky v éterickém oleji: Limonene, Linalool
JAK POUŽÍVAT
▸ Difuzér / aromalampa: 2–4 kapky
▸ Kosmetické směsi: vždy důkladně naředit v rostlinném oleji
▸ Masáž: používat pouze ve velmi nízké koncentraci
⚠️ Neaplikovat neředěný přímo na pokožku
Vyhnout se kontaktu s očima a sliznicemi
ÚPLNÉ SLOŽENÍ (INCI)
CHAMAECYPARIS OBTUSA

SÍLA ROSTLIN V JEDINÉ KAPCE

100% ESENCIÁLNÍ OLEJ
JEDINÁ INGREDIENCE
KONCENTROVANÁ SÍLA ROSTLIN
VŠESTRANNÉ POUŽITÍ

IDEÁLNÍ PRO

vyrážky a ekzémy
snižuje záněty
a bolesti
Antiastmatické
a antibiotické vlastnosti

Detailní informace

Detailní popis produktu

Makro fotografie rostlinného oleje

KONCENTROVANÁ SÍLA PŘÍRODY

Vysoce koncentrovaný esenciální olej získaný z aromatických částí rostlin. Každá kapka v sobě ukrývá charakteristickou vůni a přirozené aromatické látky dané rostliny.

O OLEJI

Olej Hinoki je čistý přírodní esenciální olej, destilovaný párou, ze dřeva posvátných japonských cypřišů Hinoki, který je jedním z pěti posvátných stromů Kiso. Má dřevitou parfémovou vůni s citrusově kořeněnými tóny. Nejenže svěže voní, ale jeho antibakteriální vlastnosti zabraňují hromadění tělesného zápachu a bakterií na pokožce, což z něj činí skvělý přírodní deodorant. Hinoki má schopnost zlepšovat zdraví vlasové pokožky, podporovat růst vlasů a hojit poškozené buňky ve vlasových folikulech, a proto se s olejem hinoki můžeme setkat jako s hlavní složkou japonských šamponů, kondicionérů a vlasových přípravků. Pokud máte řídnoucí nebo suché vlasy, můžete zkusit vmasírovat několik kapek oleje hinoki do pokožky hlavy jako DIY prostředek pro růst vlasů. Olej hinoki je silný, proto ho před použitím nezapomeňte zředit v oleji vhodném pro vlasy, jako je např. arganový olej. Navozuje stav harmonie a zklidnění. Hinoki má také účinek na zmírnění zánětů kůže a dokonce i na zklidnění lézí typu atopické dermatitidy. Kromě toho jsou jeho antiseptické vlastnosti užitečné při hojení drobných řezných ran, poranění, vředů a dokonce i akné.

POUŽITÍ

  • Do difuzéru nebo aromalampy podle doporučeného dávkování.
  • Pro kosmetické použití vždy dodržujte doporučené ředění.
  • Použití upravte podle konkrétního esenciálního oleje.

FAQ

K ČEMU SE ESENCIÁLNÍ OLEJ POUŽÍVÁ?
Používá se především v aromaterapii, k provonění prostoru a po naředění také v kosmetických a masážních směsích.
JAK ESENCIÁLNÍ OLEJ SPRÁVNĚ POUŽÍVAT?
Několik kapek lze použít do difuzéru či aromalampy. Pro kosmetické použití jej vždy přidejte v malém množství do vhodného rostlinného oleje nebo kosmetického základu.
LZE ESENCIÁLNÍ OLEJ APLIKOVAT NA POKOŽKU?
Ano, ale pouze !!! dostatečně naředěný v nosném oleji !!!
MUSÍ SE ESENCIÁLNÍ OLEJ ŘEDIT?
Ano, při použití na pokožku vždy. Jde o velmi koncentrovaný esenciální olej, proto používejte pouze malé množství ve vhodném nosném oleji nebo kosmetickém základu !!!
LZE ESENCIÁLNÍ OLEJ POUŽÍT V DIFUZÉRU?
Ano. Vzhledem k jeho intenzivní vůni doporučujeme začít pouze s několika kapkami a množství upravit podle velikosti prostoru.
LZE KOMBINOVAT VÍCE ESENCIÁLNÍCH OLEJŮ?
Ano, lze kombinovat s dalšími esenciálními oleji. Díky výraznému aroma je vhodné jej ve směsích používat spíše v menším množství.
JAK ESENCIÁLNÍ OLEJ SKLADOVAT A JAKÁ JE JEHO TRVANLIVOST?
Uchovávejte dobře uzavřený, v chladu, suchu a mimo přímé sluneční světlo. Trvanlivost se řídí údajem uvedeným na obalu. Upozornění: Uchovávejte mimo dosah dětí !!!

Doplňkové parametry

Kategorie: PRODUKTY
EAN: 08594208493716
Věk: 20+
Vlastnosti: Antibakteriální, Antiseptický, Povzbuzující, Zklidňující
Typ určení: Vlasy, Pleť, Do difuzéru
Typ pleti: Ekzematická pleť
Vhodné pro: Muže, Ženy
Na co je: Ekzém, Dermatitida, Záněty, Na barvení vlasů
Země původu: Japonsko

Hodnocení produktu

Průměrné hodnocení produktu je 5,0 z 5 hvězdiček. 1 hodnocení
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x

Zanechte hodnocení

Nevyplňujte toto pole

Jak byste ohodnotili tento produkt? Vyberte od 1 do 5 hvězdiček, kde 1 je nejhorší a 5 nejlepší hodnocení.

Vložením hodnocení souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

Výpis hodnocení

5
K Avatar autora Hodnocení produktu je 5 z 5 hvězdiček. 28.8.2023
Fantastická a velmi neobvyklá vůně. Uklidňuje a působí relaxačně. Doporučuji. :)

Diskuze

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole

Bezpečnostní kontrola

Vložením komentáře souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz