SANTALOVÉ DŘEVO

Neohodnoceno Podrobnosti hodnocení
395 Kč 685 Kč od 395 Kč Měrná cena:
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
10.11.2026 10.11.2026 Zvolte variantu
KLÍČOVÉ BENEFITY
✓ Vhodný pro zmírnění akné
✓ Zmírnění pigmentových skvrn
✓ Ulevuje od mírných zánětů
✓ Ulevuje od svalových bolestí
✓ Je antibakteriální a antivirový
✓ Je vysoce sattvický, podporuje dobré zdraví, klid a čistotu
O OLEJI
Satalové dřevo je považováno za vysoce satvické, což znamená, že podporuje dobré zdraví, klid, jasnost a jeho používání je velmi bezpečné. Božský olej ze santalového dřeva, ceněný pro svou klidnou, vyživující a uspokojující vůni, je od starověku až do současnosti neodmyslitelnou součástí rituálů a meditací. Vůně soustřeďuje srdce, posiluje koncentraci a otevírá vyšší centra intuice. V aromaterapii a jemné parfemaci působí australský santalový olej jako houževnatý, uzemňující základní tón, který pomáhá dotvářet vůně. Je vhodnou volbou pro posílení zdraví a krásy všech typů pleti a je obzvláště užitečný pro zmírnění akné a redukci kožních skvrn. Olej ze santalového dřeva patří k nejlepším olejům, které lze denně používat jako léčivý parfém. Olej ze západoaustralského santalového dřeva lze také použít ke zmírnění nežádoucích svalových křečí, pomáhá při tlumení drobných bolestí a zánětů a také snižuje přítomnost nežádoucí bakteriální, plísňové a virové aktivity. Tento jemný olej, který se skvěle hodí do přírodních parfémů i terapeutických směsí, je účinný při péči o pleť, uvolňování napětí a zklidňování rozbouřených emocí.
PŘIROZENĚ OBSAHUJE
✤ Alfa-santalol (α-santalol) (hlavní seskviterpenový alkohol tvořící až 45–60 % oleje, který je zodpovědný za typické, hluboce dřevité aroma, vykazuje mimořádné protizánětlivé, zklidňující a antimikrobiální účinky a efektivně tlumí začervenání)
✤ Beta-santalol (β-santalol) (další klíčový seskviterpenový alkohol, který dodává vůni její pověstnou mléčnou, sametově sladkou hloubku a působí jako silné tonikum pro zralou a unavenou pleť)
✤ Lanseol a nuciferol (vzácné seskviterpenové složky, které podporují přirozenou buněčnou obnovu, urychlují hojení jizviček a pomáhají udržovat optimální hydrataci v kůži)
✤ Alfa-bergamoten a beta-curcumen (uhlovodíky se silným antioxidačním potenciálem, které chrání kožní buňky před oxidativním stresem a vnějšími vlivy)
✤ Santalyl-acetát (jemně zastoupený ester, který přispívá k harmonizačním a uvolňujícím vlastnostem oleje na pokožku i na psychiku)
⚠️ Dle 7 dodatku ke Kosmetické směrnici (Cosmetic Directive) 76/768/EEC Evropské Unie (EU) – Annex III. jsou toto přirozeně se vyskytující složky v éterickém oleji: Limonene, Linalool
JAK POUŽÍVAT
▸ Difuzér / aromalampa: 2–4 kapky
▸ Kosmetické směsi: vždy důkladně naředit v rostlinném oleji
▸ Masáž: používat pouze ve velmi nízké koncentraci
⚠️ Neaplikovat neředěný přímo na pokožku
Vyhnout se kontaktu s očima a sliznicemi
ÚPLNÉ SLOŽENÍ (INCI)
Santalum Album (Sandalwood) Oil

SÍLA ROSTLIN V JEDINÉ KAPCE

100% ESENCIÁLNÍ OLEJ
JEDINÁ INGREDIENCE
KONCENTROVANÁ SÍLA ROSTLIN
VŠESTRANNÉ POUŽITÍ

IDEÁLNÍ PRO

Uvolnění od stresu
a napětí, podpořené soustředění
Zklidněná podrážděná pokožka a zmírnění zánětů
Redukované akné
a pigmentové skvrny

Detailní informace

Detailní popis produktu

Makro fotografie rostlinného oleje

KONCENTROVANÁ SÍLA PŘÍRODY

Vysoce koncentrovaný esenciální olej získaný z aromatických částí rostlin. Každá kapka v sobě ukrývá charakteristickou vůni a přirozené aromatické látky dané rostliny.

O OLEJI

Satalové dřevo je považováno za vysoce satvické, což znamená, že podporuje dobré zdraví, klid, jasnost a jeho používání je velmi bezpečné. Božský olej ze santalového dřeva, ceněný pro svou klidnou, vyživující a uspokojující vůni, je od starověku až do současnosti neodmyslitelnou součástí rituálů a meditací. Vůně soustřeďuje srdce, posiluje koncentraci a otevírá vyšší centra intuice. V aromaterapii a jemné parfemaci působí australský santalový olej jako houževnatý, uzemňující základní tón, který pomáhá dotvářet vůně. Je vhodnou volbou pro posílení zdraví a krásy všech typů pleti a je obzvláště užitečný pro zmírnění akné a redukci kožních skvrn. Olej ze santalového dřeva patří k nejlepším olejům, které lze denně používat jako léčivý parfém. Olej ze západoaustralského santalového dřeva lze také použít ke zmírnění nežádoucích svalových křečí, pomáhá při tlumení drobných bolestí a zánětů a také snižuje přítomnost nežádoucí bakteriální, plísňové a virové aktivity. Tento jemný olej, který se skvěle hodí do přírodních parfémů i terapeutických směsí, je účinný při péči o pleť, uvolňování napětí a zklidňování rozbouřených emocí.

POUŽITÍ

  • Do difuzéru nebo aromalampy podle doporučeného dávkování.
  • Pro kosmetické použití vždy dodržujte doporučené ředění.
  • Použití upravte podle konkrétního esenciálního oleje.

FAQ

K ČEMU SE ESENCIÁLNÍ OLEJ POUŽÍVÁ?
Používá se především v aromaterapii, k provonění prostoru a po naředění také v kosmetických a masážních směsích.
JAK ESENCIÁLNÍ OLEJ SPRÁVNĚ POUŽÍVAT?
Několik kapek lze použít do difuzéru či aromalampy. Pro kosmetické použití jej vždy přidejte v malém množství do vhodného rostlinného oleje nebo kosmetického základu.
LZE ESENCIÁLNÍ OLEJ APLIKOVAT NA POKOŽKU?
Ano, ale pouze !!! dostatečně naředěný v nosném oleji !!!
MUSÍ SE ESENCIÁLNÍ OLEJ ŘEDIT?
Ano, při použití na pokožku vždy. Jde o velmi koncentrovaný esenciální olej, proto používejte pouze malé množství ve vhodném nosném oleji nebo kosmetickém základu !!!
LZE ESENCIÁLNÍ OLEJ POUŽÍT V DIFUZÉRU?
Ano. Vzhledem k jeho intenzivní vůni doporučujeme začít pouze s několika kapkami a množství upravit podle velikosti prostoru.
LZE KOMBINOVAT VÍCE ESENCIÁLNÍCH OLEJŮ?
Ano, lze kombinovat s dalšími esenciálními oleji. Díky výraznému aroma je vhodné jej ve směsích používat spíše v menším množství.
JAK ESENCIÁLNÍ OLEJ SKLADOVAT A JAKÁ JE JEHO TRVANLIVOST?
Uchovávejte dobře uzavřený, v chladu, suchu a mimo přímé sluneční světlo. Trvanlivost se řídí údajem uvedeným na obalu. Upozornění: Uchovávejte mimo dosah dětí !!!

Doplňkové parametry

Kategorie: PRODUKTY
EAN: Zvolte variantu
Botanický název: SANTALUM SPICATUM
CAS No.: 8024-35-9
Druh oleje: 100% Esenciální olej
Extrakční proces: Parní destilace
ORGANIC: ONE CERT, USDA ORGANIC (OCI-5560-220708-H-NOP),SGS ORGANIC (ORG /SC/2202/001041)
POUŽITÁ ČÁST ROSTLINY: JÁDRO DŘEVA
POUŽITÍ: K VNĚJŠÍMU POUŽITÍ
SKLADOVÁNÍ: NA SUCHÉM, CHLADNÉM A TEMNÉM MÍSTĚ
TÓN: DOLNÍ
VÝROBCE: TERRA99 EUROPE S.R.O., Královická 544/8, Brandýs nad Labem / Stará Boleslav
Věk: 20+
Vlastnosti: Antibakteriální
Vhodné pro: Muže, Ženy
Na co je: Pigmentace, Akné, Záněty
Země původu: Austrálie

Hodnocení produktu

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole

Jak byste ohodnotili tento produkt? Vyberte od 1 do 5 hvězdiček, kde 1 je nejhorší a 5 nejlepší hodnocení.

Bezpečnostní kontrola

Vložením hodnocení souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

Diskuze

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole

Bezpečnostní kontrola

Vložením komentáře souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz