SKOŘICOVÁ KŮRA

Neohodnoceno Podrobnosti hodnocení
295 Kč 749 Kč od 295 Kč Měrná cena:
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
6.11.2026 6.11.2026 Zvolte variantu
KLÍČOVÉ BENEFITY
✓ Stimuluje nervovou soustavu
✓ Prokrvuje
✓ Antibakteriální a protiplísňové účinky
✓ Vhodný na prochladnutí a rýmu
Pozor!: Nevhodný pro těhotné ženy, Nevhodný pro astmatiky
O OLEJI
Teplá, uklidňující vůně esenciálního oleje ze skořicové kůry je ideální pro použití ve směsích pro difuzéry a v čisticích směsích pro kutily, protože pomáhá snižovat přítomnost nežádoucích bakterií, plísní a virů. Skořice je antibakteriální, pomáhá udržovat zdravý imunitní systém a emocionálně je velmi povznášející. Skořice podporuje zdravou funkci metabolismu a pomáhá udržovat zdravý imunitní systém, zejména při sezónních hrozbách. Při lokální aplikaci v extrémně nízkém ředění pomáhá olej ze skořicové kůry obnovit lehkost a pohodlí unaveného, unaveného nebo přepracovaného těla. V přírodní parfumerii dodává skořice při použití ve stopovém množství parfémovým kompozicím hřejivost a pikantní přitažlivost a často se používá v orientálních a chyprových parfémech pro dodání kořeněného, hřejivého a sladkého nádechu.
PŘIROZENĚ OBSAHUJE
✤ Cinnamaldehyde (skořicový aldehyd): Naprosto dominantní složka tvořící 55–75 % oleje, která mu propůjčuje jeho typickou hřejivou, sladce kořeněnou vůni; vykazuje extrémně silné širokospektrální antibakteriální, protiplísňové a prohřívací účinky.
✤ Eugenol: Významný fenol (zastoupený v kůře méně než ve skořicovém listu, obvykle 5–15 %), který působí jako silné přírodní antiseptikum, antioxidant a má mírné lokálně znecitlivující účinky.
✤ Cinnamyl-acetát: Ester, který zjemňuje ostrost aldehydů, dodává oleji sladký podtón a přispívá k jeho zklidňujícím a uvolňujícím vlastnostem.
✤ Beta-karyofylen: Seskviterpen se silným protizánětlivým potenciálem, který pomáhá vyrovnávat silné stimulační účinky skořicového aldehydu na tkáně.
✤ Linalool a limonen: Přírodní složky, které podporují čisticí a detoxikační procesy v kůži a napomáhají projasnění tónu pleti.
✤ Alfa-pinen a para-cymen: Monoterpeny stimulující lokální mikrocirkulaci krve, které mají silný energizující efekt.
⚠️ Dle 7 dodatku ke Kosmetické směrnici (Cosmetic Directive) 76/768/EEC Evropské Unie (EU) – Annex III. jsou toto přirozeně se vyskytující složky v éterickém oleji: Cinnamal (Cinnamic aldehyde), Eugenol, Linalool, Benzyl benzoate, Limonene, Coumarin, Cinnamyl alcohol
JAK POUŽÍVAT
▸ Difuzér / aromalampa: 2–4 kapky
▸ Kosmetické směsi: vždy důkladně naředit v rostlinném oleji
▸ Masáž: používat pouze ve velmi nízké koncentraci
⚠️ Neaplikovat neředěný přímo na pokožku
Vyhnout se kontaktu s očima a sliznicemi
ÚPLNÉ SLOŽENÍ (INCI)
Cinnamomum Zeylanicum Bark Oil

SÍLA ROSTLIN V JEDINÉ KAPCE

100% ESENCIÁLNÍ OLEJ
JEDINÁ INGREDIENCE
KONCENTROVANÁ SÍLA ROSTLIN
VŠESTRANNÉ POUŽITÍ

IDEÁLNÍ PRO

Povzbuzený organismus a více energie
Prohřátí a prokrvení pokožky
Čistší prostředí díky dezinfekčnímu účinku

Detailní informace

Detailní popis produktu

Makro fotografie rostlinného oleje

KONCENTROVANÁ SÍLA PŘÍRODY

Vysoce koncentrovaný esenciální olej získaný z aromatických částí rostlin. Každá kapka v sobě ukrývá charakteristickou vůni a přirozené aromatické látky dané rostliny.

O OLEJI

Teplá, uklidňující vůně esenciálního oleje ze skořicové kůry je ideální pro použití ve směsích pro difuzéry a v čisticích směsích pro kutily, protože pomáhá snižovat přítomnost nežádoucích bakterií, plísní a virů. Skořice je antibakteriální, pomáhá udržovat zdravý imunitní systém a emocionálně je velmi povznášející. Skořice podporuje zdravou funkci metabolismu a pomáhá udržovat zdravý imunitní systém, zejména při sezónních hrozbách. Při lokální aplikaci v extrémně nízkém ředění pomáhá olej ze skořicové kůry obnovit lehkost a pohodlí unaveného, unaveného nebo přepracovaného těla. V přírodní parfumerii dodává skořice při použití ve stopovém množství parfémovým kompozicím hřejivost a pikantní přitažlivost a často se používá v orientálních a chyprových parfémech pro dodání kořeněného, hřejivého a sladkého nádechu.

POUŽITÍ

  • Do difuzéru nebo aromalampy podle doporučeného dávkování.
  • Pro kosmetické použití vždy dodržujte doporučené ředění.
  • Použití upravte podle konkrétního esenciálního oleje.

FAQ

K ČEMU SE ESENCIÁLNÍ OLEJ POUŽÍVÁ?
Používá se především v aromaterapii, k provonění prostoru a po naředění také v kosmetických a masážních směsích.
JAK ESENCIÁLNÍ OLEJ SPRÁVNĚ POUŽÍVAT?
Několik kapek lze použít do difuzéru či aromalampy. Pro kosmetické použití jej vždy přidejte v malém množství do vhodného rostlinného oleje nebo kosmetického základu.
LZE ESENCIÁLNÍ OLEJ APLIKOVAT NA POKOŽKU?
Ano, ale pouze !!! dostatečně naředěný v nosném oleji !!!
MUSÍ SE ESENCIÁLNÍ OLEJ ŘEDIT?
Ano, při použití na pokožku vždy. Jde o velmi koncentrovaný esenciální olej, proto používejte pouze malé množství ve vhodném nosném oleji nebo kosmetickém základu !!!
LZE ESENCIÁLNÍ OLEJ POUŽÍT V DIFUZÉRU?
Ano. Vzhledem k jeho intenzivní vůni doporučujeme začít pouze s několika kapkami a množství upravit podle velikosti prostoru.
LZE KOMBINOVAT VÍCE ESENCIÁLNÍCH OLEJŮ?
Ano, lze kombinovat s dalšími esenciálními oleji. Díky výraznému aroma je vhodné jej ve směsích používat spíše v menším množství.
JAK ESENCIÁLNÍ OLEJ SKLADOVAT A JAKÁ JE JEHO TRVANLIVOST?
Uchovávejte dobře uzavřený, v chladu, suchu a mimo přímé sluneční světlo. Trvanlivost se řídí údajem uvedeným na obalu. Upozornění: Uchovávejte mimo dosah dětí !!!

Doplňkové parametry

Kategorie: PRODUKTY
EAN: Zvolte variantu
Botanický název: CINNAMOMUM ZEYLANICUM
CAS No.: 8015-91-6
Druh oleje: 100% Esenciální olej
Extrakční proces: Parní destilace
ORGANIC: ONE CERT, USDA ORGANIC (OCI-5560-220708-H-NOP),SGS ORGANIC (ORG /SC/2202/001041)
POUŽITÁ ČÁST ROSTLINY: KŮRA STROMU
SKLADOVÁNÍ: NA SUCHÉM, CHLADNÉM A TEMNÉM MÍSTĚ
TÓN: STŘEDNÍ
VÝROBCE: TERRA99 EUROPE S.R.O., Královická 544/8, Brandýs nad Labem / Stará Boleslav
Věk: 20+
Vlastnosti: Antibakteriální
Typ určení: Do difuzéru
Vhodné pro: Muže, Ženy
Na co je: Prochladnutí a rýma
Země původu: Srí Lanka

Hodnocení produktu

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole

Jak byste ohodnotili tento produkt? Vyberte od 1 do 5 hvězdiček, kde 1 je nejhorší a 5 nejlepší hodnocení.

Bezpečnostní kontrola

Vložením hodnocení souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

Diskuze

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole

Bezpečnostní kontrola

Vložením komentáře souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz